HVA ER WING CHUN KUNG FU?

Wing chun Kung Fu er et selvforsvarskonsept basert på vitenskapelige prinsipper med hensikt å kunne forsvare seg selv og andre mot større og/eller flere motstandere med og uten våpen.
Dette gjøres så effektivt som mulig med minst mulig bruk av bevegelse og energi.
Rå-kraft og store atletiske bevegelser byttes ut med direkte og praktiske anvendelser av centerline prinsipp,samtidig angrep og forsvar, masseoverføring, utnyttelse av motstanderens kraft, og vektstang prinsipper m.m.
Wing Chun er derfor mulig å beherske både for kvinner og menn i alle aldre, og kan, hvis man investerer innsats og tid, anvendes etter kort tids trening i virkelige fysiske konflikter.

Wing chun blir oversatt til "Evigvarende vår" som viser til flere prinsipper, blant annet at systemet er i stadig utvikling og tilpasser seg utfordringer og trusler i dagens samfunn
Som et resultat av dedikert trening, vil utøveren i tillegg til å kunne forsvare deg, også øke sjansen til å oppleve en markant bedring i mental og fysisk helse som kan bidra til økt trivsel og selvtillit i dagliglivet.

Historie

Wing Chun Kung Fu har sitt opphav fra et Shaolin tempel i Sør-Kina på 1700 tallet utviklet av en Buddhistisk nonne ved navn Ng Moi. Ng Moi oppkalte systemet etter en kvinne ved navn Yim wing chun

Yim Wing Chun ble forsøkt tvangsgiftet til en lokal krigsherre. I sympati lærte Ng Moi henne systemet for å kunne forsvare seg og forhindre ugjerningen.

Senere utfordret Yim WIng Chun krigsherren til duel og erklærte seg fri hvis hun bekjempet han, noe hun gjorde med stor suksess.

Siden har systemet har kun vært undervist innenfor lukkede dører frem til Grandmaster Ip-Man startet å undervise i offentlighet på 50 tallet. Grandmaster Ip-Man underviste blant annet den legendariske Bruce-Lee som står mye for spredningen av Wing Chun her i Vesten.

Bruce Lee er også en sentral figur i utviklingen av Mixed Martial arts (MMA) og utviklet sitt eget kamp konsept mye basert på WIng Chun.


Wing Chun Kung Fu er i dag et meget godt omtalt selvforsvar-system og verktøy for selvutvikling med skoler over hele verden.

OM SENTRUM WING CHUN KLUBB:

HISTORIE

Sentrum Wing Chun Klubb ble startet på Vika i Oslo sommeren 2012 av Instruktør Erlend Kristensen. Til i dag har vi undervist pensum basert på kunnskap fra Sifu Frode Strøm og Sifu Gary Mc.Kenzie.

Vår Wing Chun er i basert på den kunnskap Ip-Man (1893 - 1972) underviste og vi har hatt privilegiet å bli undervist i direkte linje til Grandmaster Ip-Ching (via Sifu Gary Mc:kenzie), som sies å ha brukt mye tid med sin far gjennom de årene han underviste. I dag er klubben frittstående og tilhører for tiden ikke noen eksisterende organisasjon.

VåRE MEDLEMMER:

Siden vi satser på høy kvalitet i vårt miljø og undervisning ønsker vi også medlemmer som er aktive og lærevillige.
Motivet for å trene hos oss er i hovedsak selvforsvar og selvutvikling. Wing Chun er et direkte og jordnært system.
Det finnes ingen snarveier til å lære å forsvare seg.
Kun dedikasjon og innsats øker din sjanse for suksess.
I vår klubb vil du derfor finne likesinnede som deler dine mål og kan gi deg den utfordring og støtte du trenger i din vei til å ferdes tryggere i dagens samfunn.

INSTRUKTØREN:

Sifu: Erlend Kristensen

Sifu Erlend Kristensen har trent Wing Chun siden 1996 under Sifu Frode Strøm og har instruert i flere klubber siden 1999. Før Wing Chun - trente han Wado ryo Karate i 4 år - samt andre stiler som Thai-boksing, Systema, Modern Arnis og Thai-Chi. Siden 2002 har han instruert i Oslo Wing Chun Klubb og The Wing Chun School inntil han startet Sentrum Wing Chun klubb i September 2012.

HVOR OG NÅR

LOKALER:

Addresse: Ekebergveien 5.

BASIC:

Tar for seg følgende:
- Grunnleggende WIng Chun form, teknikk og partnerøvelser.
- Wing Chun boksing og padwork.
- Wing Chun selvforsvar mot de mest vanlige angrep på gata.

Tid: Første uke hver måned: tirsdag og torsdag 1800 - 19:00
Sted: Ekebergveien 5 c
Annet: Ta med drikkeflaske, handkle, innesko og svarte treningsklær uten logo.


Interessert eller flere spørsmål? Kontakt oss og følg oss på facebook.com/sentrumwingchun , eller send mail til sentrumwingchun@gmail.com

VIDEREGÅENDE

Ordinærtrening tar kronologisk for seg 3 nivåer:
- Siu Nim Tao
* Grunnleggende prinsipper
* Hovedsakelig selvforsvar mot grep,slag og spark.
* Bong lap chi sao, Dan chi sao og Pak sao Chi sao.

-Chum Kiu & Mook Yahn Johng:
* Selvforsvar mot takedowns og flere motstandere
* Selvforsvar mot stumpe våpen (Stokk, balltre etc)
* Poon Sao Chi sao

- Biu Tze:
* Nødssiutasjoner og bakkekamp.
* Selvforsvar mot skarpe våpen.

Hvert nivå legger til grunn prinsipper, øvelser og applikasjoner som gradvis øker utøverens forståelse av selvforsvar på ulike nivåer og situasjoner.

Tid: Tirsdager og torsdager: 1900 - 2045
Valgfritt søndagstrening med combat: 1000 - 1200
Krav: Fullført Grunnkurs
Sted: Ekebergveien 5c